Bach-virágterápia

37 -roseAjánlom annak, aki: 

 Búskomorság, rezignáció, az ember sodródik az árral, a tapasztalatai, alá rendeli magát, a saját életének nem ő a kormányzója...
 Egy szomorú, vigasztalhatatlan, félig álomszerű világban él, mint Csipkerózsika. Beletörődik a sorsába, közönyösséggel éli a mindennapjait, ismételve ugyanazokat a tevékenységeket, fázisokat és mindennapokat, semmi újdonság nincs és új impulzusok nélküli monotonitásban él.
 Közönyösség, apátia, rezignáció, bár a külső körülmények nem negatívak, belső feladás, negatív szemlélet, fásultság, monotonság, lehetőségeinek csak töredékét használja ki.
 Általában nem panaszkodik, de szinte semmit sem tesz azért, hogy állapota, sorsa és élet jobbra forduljon és javuljon.
 A vadrózsa eszenciát a mélyen rögzült magatartásminta miatt, általában hosszabb időn keresztül érdemes szedni, akár több hónapon át.
 Negatív állapotban nehezen emelkedik felül a dolgokon, egyszerűen elfogadja azt, ami jön, anélkül, hogy mérlegelné lehetőségeit, vagy ellenlépéseket tenne. Jellemző még, hogy problémáját családi átoknak éli meg, eleve elrendeltnek, és megváltoztathatatlannak hiszi és ebbe többnyire bele is nyugszik.
 Már nem keresi az új lehetőségeket, már nem akarja megváltoztatni sorsát, egykedvű, kiüresedett, destruktív állapot, nem szedi össze magát.
 Közönye már környezetének is megerőltető, egyre többen hagyják magára, így még mélyebbre csúszik a boldogságtalanság lépcsőjén.

 

Pozitív potenciálja:

- Életigenlő, kezdeményező. Nyit a világ felé, izgalmasnak és érdekesnek találja az életét. Észreveszi az újat, a mást.

- A szabadság és vitalitás újdonsült érzéseit tapasztalja, teljes örömmel adja át magát a világnak.

- A vadrózsa a vállalkozó kedv és az élet iránti érdeklődés szere. Segít a külvilág felé fordulni, érdeklődöbbé, nyitottabbá, kezdeményezőbbé tesz.

- Legyőzi az egykedvűséget, a lemondást, a szellemi tompaságot. Új életerőt ad, felszabadítja kreativitásunkat.