Bach-virágterápia

30sweet chestnuAjánlom annak, aki: 

 Mélységes kétségbeesés, mentális gyötrelem, nagy lelki fájdalmak, nincs béke, nincs remény- érzésállapotok.

 A depresszió legmélyebb állapotánál is használható, amikor önpusztító  gondolatok és szándékok ébrednek fel az emberben, a legszélsőségesebb esetekben.
 Ez az állapot, egy krízis tetőpontja, egy olyan helyzet, amely a személy életének egészét érinti,  itt már teljes az önkontroll hiánya és a beszámíthatóság is.
 Mindenkit, minden segítő kezet távolinak lát, egyedül van, üresnek, elszigeteltnek és mélyen magányosnak érzi magát, úgy érzi, mintha egy "másik dimenzióban lenne és élne a többi embertől.
 Bármilyen nehéz legyen is a helyzete, mégsem foglalkozik konkrétan az öngyilkosság gondolatával, de érzelme és tudata nagyon tompa, leszűkült, ledermedt és lekapcsolódott.
 Minden lehetőséget megpróbált, hogy kikerüljön szorult helyzetéből, de nem bír "józanul" gondolkozni, úgy érzi most az út végére jutott. Fontos változás vagy döntés előtt áll, de nincs példa és minta előtte, hogy a szerint cselekedjen.
 A lelki szenvedés a személyiség legmélyebb részét érinti, mélységes kétségbeesés, lelki gyötrődés, krízis, feladás-érzése, reményvesztettség, tehetetlenség, kiszolgáltatottság, hitetlenség, nihilizmus és a céltalanság válik dominánssá.
 Az ember védtelennek érzi magát, szinte sodródik az árral. A szenvedés addig fokozódik, amíg be nem következik egy egészen apró ugrás a személyiségének fejlődésében, és az ember átalakulva felülemelkedik ezen az alsóbb létsíkon és szinten.

 


Pozitív potenciálja:

- A krízisekben, a változás lehetőségét látja, és ki is használja. Tudatosan felülemelkedve átvészeli a rendkívüli helyzeteket, anélkül, hogy lelke megsérülne.

- Tudja, mikor van itt a tettek ideje, és mikor hagyja történni a dolgokat maguktól. A kellő pillanatban képes azt mondani: „Legyen meg a Te akaratod!"

- A szelídgesztenye segíti a lélek kvalitásait fejlődni. Az ember megtanul szembenézni magával, az életével, a korlátaival, a gyengeségeivel, erényeivel és a határaival. A szelídgesztenye segít feltörni a személyiség berögződéseit és régi struktúráit.