Bach-virágterápia

brazil-waterfall1Ajánlom annak, aki: 

 Túl szigorú önmagához, Ön megtagadás, ön elnyomás. Rugalmatlanság és merev/konok gondolkozás. Megtagadja magától a megtapasztalásokat, az élményeket, az érzéseket, az élet örömeit és boldog pillanatait.
 Lemondó az élet adta örömökről és vágyakról. Szigorú elvekhez tartja magát és életmódját, amit mindenkor és minden körülmények között be akar tartani. Túl szigorú elveket, vallásokat, hiedelmeket követ, független attól, hogy az jó és hasznos-e neki, vagy sem. Fanatizmus.
 Túl magas követelményeket állít fel magának, túl szigorú szabályokat követ, elnyomja az alapvető létszükségleteit: alvás, evés, pihenés, szórakozás...
 Határozott céljai vannak, és ennek elérése érdekében szinte mindenről képes lemondani.
 Negatív állapotban az ember elégedetlen a valósággal, az életével, önmagával és ezért mindent tökéletesíteni akar, mindent megváltoztatni akar, az ő képére és elfogadására akarja formálni a környezetét, a barátait...
 Aszkéta, puritán, dogmatikus és fanatikus. Az érzéseit és természetes vágyait elnyomja, elfojtja, hajlamos megtagadni ezeket és tudatosan is büntetni magát. Új viselkedési és hitrendszeri mintákat erőszakol magára.
 Példát akar mutatni, titkon arra vágyik, hogy kövessék és felnézzenek rá, csak mindezt túlzásba viszi.
 Fél, hogy valamit nem csinál jól és hibát követ el. Folyamatosan próbál ellenállni a "kísértésnek", és az időnkénti elbukásra önkínzással válaszol.
 Túlzásba viszi önmaga megtagadását, és az élet meg nem tapasztalását. Rugalmatlanság, túlzott berögzöttség, görcsök, merevségek, megkeményedések, csomósodások és csonttörések jelentkezhetnek a testben.

 

Pozitív potenciálja:

• Hajlandó lemondani teóriáiról és elveiről, ha új felismeréssel vagy mélyebb igazsággal szembesül. Lényének gyermeki oldalát is engedi érvényesülni.
•Tiszteletben tartja testi és lelki igényeit, érzi, hogy mikor melyiknek engedjen. Átengedi magát belső irányításának és természetes fegyelmével mások példaképévé lesz.
• Segít visszaszerezni a rugalmasságot, tiszteletben tartja önnön természetes korlátait. Kreatív gondolkozású, élvezi az életet és mindent, amit tesz. 
• Szenvedés nélkül él, könnyen eléri a könnyen elérhető céljait és álmait.