Bach-virágterápia

21-mustard21-Sinapis arvensis_IMG_0988Ajánlom annak, aki:  

 Ok és értelem nélküli mély búskomorság, depresszió, szorongás és szomorúság. Olyan az ember érzése, mintha egy nagy sötét felhő ereszkedett volna rá, bármerre is megy, mindig ott van a fej felett.
 Komor szakaszokban az egyén magába zárkózik, gondolataiba réved, a külvilággal való kapcsolata meggyengül vagy megszakad.
 Önsajnálat, unalom, depresszió, figyelmetlenség, zárkózottság, és a jelen történések iránti érdektelenség jellemzi általánosan. Hangulatingadozások váltakozása is felléphet, de visszatér ez a lelkiállapot időről-időre.
 Különösen hatékony tavasszal és ősszel, a fáradtság mellett jelentkező búskomorság esetén, valamint a klimax idején, a hormonháztartás működésének megváltozásánál, amikor a hormontermelés lelassul, amikor a hölgyek ezt a helyzetet tragikusan élik meg, szomorúak, lehangoltak, lelkileg megviseltek.
 Amikor olyan semmilyen kedvű az ember, nincs kedve semmihez, nem érdekli semmi, egyedül el van a kis világában... Súlyos esetben elszigeteltség, magányosság érzése is felfokozódhat és kommunikációra képtelenné és erőtlenné válhat az ember.
 Az eszenciát huzamosabb ideig szedni kell, ha nem akut esetről van szó, főleg ha ezek a negatív periódusok felerősödnek és hosszabb időn keresztül megmaradnak.

 

Pozitív potenciálja:

• A vadrepce elűzi a bánatot és visszahozza az örömöt az életbe.
• A lehangoltság állapotából való kijutás folyamatos, tudatos munkával lehetséges. A társas kapcsolatok ápolásába és a közösségekben való részvétel egyre könnyebbé és egyszerűbbé válik.
• Egyfajta belső derűvel rendelkezik az illető már, amit senki és semmi nem tud lerombolni.
• Elfogadja a Felsőbb erők váltakozását, tudja, hogy az öröm mindig visszatér, ahogy a nap is előbukkan a felhők mögül. A sötét, nehéz napokban is tiszta fejű és bizakodó. Érzi, tudja, hogy nincs egyedül.